Oranje begint kwalificatie met winst

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 september, 2012 | Gepost om 22:48 uur | 176 keer bekeken
Nederland is de kwalificatiereeks voor het WK in 2014 goed begonnen. Ondanks defensieve kwetsbaarheid bleek de treffer van Robin van Persie een opmaat voor de 2-0 zege op Turkije.

De opvallende keuze voor Robin van Persie ten faveure van Klaas-Jan Huntelaar betaalde zich uit. De aanvaller van Manchester United opende in de zeventiende minuut de score met een kopbal. Wesley Sneijder was met een corner de aangever.

Gezien het gevaar dat Nederland in de eerste helft stichtte was de score zeker verdiend. Met wat meer geluk en wijsheid had er meer dan alleen de 1-0 van Van Persie op het scorebord gestaan. Met name van Arjen Robben ging de nodige dreiging uit.

Maar de voorsprong bij rust kon niet verbloemen dat Nederland defensief een zeer kwetsbare indruk achterliet. Daryl Janmaat liet zich bij zijn debuut voor Oranje enkele keren verrassen. In de tweede minuut had dat al tot de 0-1 kunnen leiden, ware het niet dat de kopbal van Mehmet Topal naast ging.

Ook doelman Tim Krul maakte allerminst een zekere indruk. Bruno Martins Indi kon met de nodige moeite voorkomen dat een misverstand met de Oranje-keeper consequenties had. Linksback Jetro Willems was op zijn beurt verantwoordelijk voor de enorme kans die Arda Turan liet liggen.

In de 57ste minuut bewees Krul zijn kwaliteiten. Met een fraaie redding voorkwam de doelman dat het schot van afstand van Hamit Altintop doel trof. Maar de Turkse kans op de gelijkmaker het onderstreepte andermaal dat de defensie van Oranje allesbehalve een solide indruk achterliet.

Daardoor bleef de vrees bestaan dat de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK in 2014 puntenverlies zou opleveren. Maar die bleek ongegrond. Turkije ontbeerde de energie om er nog een slotoffensief uit te persen, zoals Nederland op zijn beurt lang niet in staat bleek de zege veilig te stellen. Luciano Narsingh deed dat pas in blessuretijd met een fraaie stift.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!