Oranje kan tickets naar Brazilië boeken

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 27 maart, 2013 | Gepost om 8:07 uur | 252 keer bekeken
De KNVB kan de tickets naar Brazilië gaan boeken. Het Nederlands elftal won dinsdag ook zijn zesde WK-kwalificatiewedstrijd, ditmaal van Roemenië. Rafael van der Vaart, Robin van Persie (twee keer) en Jeremain Lens maakten de treffers (4-0).

De doelpunten van Van Persie waren zijn 33ste en 34ste in het Oranje-shirt. Daarmee stak hij grootheden als Abe Lenstra en Johan Cruijff voorbij op de topscorerslijst aller tijden. Belangrijker was dat Oranje, ook door een gelijkspel tussen Turkije en Hongarije (1-1), bijna officieel geplaatst is voor het WK. Daarvoor moet het in september winnen bij Estland en Andorra.

Oranje opende sterk. Met snel combinatievoetbal werd Roemenië teruggedrongen. Kevin Strootman, die de aanvoerdersband van de geblesseerde Wesley Sneijder overnam, was als eerst gevaarlijk. Na zeven minuten loste hij een vlammend schot op het doel van Costel Pantilimon, in het dagelijks leven de tweede doelman van Manchester City.

Robin van Persie had twee minuten later een uitstekende kans, maar na een perfecte voorzet van Jeremain Lens schoot hij over. Lens was vrijdag tegen Estland onzichtbaar, maar maakte dat tegen de Roemenen goed. Hij was dreigend en veel liep over zijn rechterflank. Linksbuiten Arjen Robben, die nu wél continu op zijn positie bleef, was minder dreigend.

Net als tegen de Esten brak Van der Vaart de ban. Na goed doorgaan van Lens en een subtiel tikje van Van Persie mikte hij de bal met rechts haarfijn in de hoek (1-0). Voor de 45.000 Oranje-supporters was het in die fase genieten. Oranje voetbalde in een hoog tempo, maar dat duurde niet lang. In het tweede deel van de eerste helft gingen de Roemenen steeds meer aan aanvallen denken.

Bijna leverde dat de gelijkmaker op. Adrian Popa, eigendom van Steaua Boekarest, zag zijn harde schot door toedoen van Kenneth Vermeer naast gaan. De sluitpost kreeg opnieuw de voorkeur boven Maarten Stekelenburg. Gelukkig voor de fans pikte Oranje in de tweede helft de draad op. Nadat Van Persie en Van der Vaart prima kansen lieten liggen, werd het na 58 minuten alsnog 2-0.

Robben, die niet bijster goed in de wedstrijd zat, ging goed door op links en gaf hard voor. Van Persie zette zijn hoofd er tegenaan en zag de bal prachtig binnenvallen bij de tweede paal (2-0). Tien minuten later maakte de spits van Manchester United ook zijn tweede van de avond. Lens werd overduidelijk gevloerd, waarna de Engelse scheidsrechter Mark Clattenburg resoluut naar de stip wees. RvP faalde niet: 3-0.

In de tamme slotfase was er tijd voor euforie, al produceerde Lens nog een vierde Oranje-treffer door alert te reageren op een rebound. Na het desastreus verlopen EK is Van Gaal erin geslaagd razendsnel een nieuw, fris Oranje te formeren. Met de maximale score uit zes kwalificatiewedstrijden is plaatsing min of meer zeker. Daar mag Oranje trots op zijn.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!