André Ooijer: We moeten voluit gaan

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 september, 2009 | Gepost om 11:35 uur | 177 keer bekeken




Wie denkt dat het Nederlands elftal woensdag voor niks afreist naar Glasgow voor het WK-kwalificatieduel met Schotland, zal bedrogen uitkomen. André Ooijer, die de confrontatie met Japan van afgelopen zaterdag liet schieten vanwege een licht pijntje, verzekert in De Telegraaf dat de reeds geplaatste Oranje-mannen op en top gemotiveerd zullen zijn.

Dat alleen al omdat Nederland voor ruim 50.000 uitzinnige Schotse fans in het fraaie Hampden Park speelt. “Het is een belevenis in die ambiance te spelen”, weet Ooijer uit ervaring. “Daar kijkt iedereen naar uit. Voetballen voor je land betekent voor die jongens daar misschien nog wel meer dan voor ons. Mede door het publiek wordt het dan heel groot gemaakt. Dat is mooi, ook voor een tegenstander.”

Nederland behaalde tot nog toe de volle score uit zeven wedstrijden, en wist min of meer met beide vingers in de neus kwalificatie voor de eindronde in Zuid-Afrika veilig te stellen. Een echte missie is er dan ook niet meer verbonden aan de wedstrijd van woensdag, maar Ooijer ziet wel redenen om vol te gaan tegen het ongetwijfeld tot de tanden gewapende Tartan Army. “Laten wij proberen het stadion stil te krijgen.”

24 punten uit acht duels is het streven voor Van Marwijk en zijn ploeg. “Daar zijn we heel serieus mee bezig. We hebben dan een geweldige prestatie geleverd. Bovendien is de consequentie dan mogelijk ook nog eens dat we straks bij de loting voor het WK groepshoofd zijn. Er zijn daarom genoeg redenen om voluit te gaan”, belooft hij.

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!